Onthulling van NRC: grote animositeit tussen 'Dokter Van Bommel' en medische staf

Onthulling van NRC: grote animositeit tussen 'Dokter Van Bommel' en medische staf

10-01-2020 18:25 Laatste update: 20:00
64

Mark van Bommel botste als PSV-trainer regelmatig met de medische staf van de Eindhovenaren, onthult het NRC in een uitgebreide analyse. De vlak voor de winterstop ontslagen Limburger ging intern door het leven als Dokter Van Bommel en zorgde naar verluidt voor ergernis bij zijn collega's.

Het NRC heeft gesproken met diverse anonieme 'ingewijden': volgens hen zat Van Bommel de medische staf fel op de huid en voelden de dokters zich opgejaagd door de trainer. Volgens de analyse verbaasde Van Bommel zich over de 'negen-tot-vijf-mentaliteit' van het medische personeel, dat zich op hun beurt ergerde aan de bemoeienissen van de trainer. "Hij ging overal met gestrekt been in. Hij gedroeg zich als een olifant in een porseleinkast", aldus één van de anonieme bronnen.

Wedden

Meer odds

In een gesprek met de medische stafleden stak Van Bommel de hand in eigen boezem en beloofde hij gas terug te nemen, ook in verbaal opzicht. Nadat Donyell Malen en Steven Bergwijn dit seizoen wegvielen, liepen de spanningen tussen beide partijen echter weer hoog op. De trainer vergelijk de absentie van de twee met het wegvallen van Luis Suárez en Lionel Messi of Neymar en Kylian Mbappé: intern vielen er echter harde woorden. Algemeen directeur Toon Gerbrands moest eraan te pas komen om te bemiddelen tussen de betrokken partijen.

'Overal kritiek op'
De kritiek en de bemoeienissen van Van Bommel – die bovendien toenadering zocht tot een osteopaat van buitenaf – werden door sommige stafleden gezien als een 'motie van wantrouwen'. De trainer ging zo nu en dan in tegen het advies van de medici door een geblesseerde speler eerder dan geadviseerd terug naar het trainingsveld te halen. 'Hij had – zeker toen de sportieve resultaten achterbleven – overal kritiek op, vaak in de verwijtende sfeer. Dat maakte het onmogelijk een vertrouwensband met hem te smeden', aldus het NRC.

De krant heeft ook PSV om een reactie gevraagd, maar de club wilde niet ingaan op de aantijgingen.