Oude bekende De Kock kan drie jaar na KNVB-afscheid rentree maken bij Roda JC

Oude bekende De Kock kan drie jaar na KNVB-afscheid rentree maken bij Roda JC

10-01-2020 19:42
16

Johan de Kock lijkt de nieuwe algemeen directeur bij Roda JC te worden. De dertienvoudig Oranje-international zal naar alle waarschijnlijkheid het stokje overnemen van Herman Huirne, die op interim-basis de honneurs waarnam na het vertrek van investeerder Mauricio García de la Vega.

De Kock vertrok in september 2016 bij de KNVB, maar lijkt ruim drie jaar later zijn rentree in de voetballerij te maken. De ex-verdediger van onder meer Roda en Schalke 04 staat in ieder geval open voor een dienstverband in Kerkrade en erkent dat hij al gesprekken achter de rug heeft.

Wedden

Meer odds

Van een akkoord is vooralsnog echter geen sprake, benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. "Nog los van wat Roda wil, heb ik zelf ook nog wel wat vragen. Hoe is de organisatie nu geregeld? Wat voor garanties zijn er, financieel? Voor hoeveel jaar is de begroting zeker gesteld? En zo zijn er nog wel wat dingen die eerst duidelijk moeten worden."

Met de komst van De Kock zouden oude tijden kunnen herleven in Kerkrade. De voormalig Oranje-international behoorde tot de selectie die in 1995 op een historische tweede plek in de Eredivisie eindigde.