'Informant' van Kraay heeft NAC-nieuws: 'Kans is groot dat Van Wonderen het wordt'

'Informant' van Kraay heeft NAC-nieuws: 'Kans is groot dat Van Wonderen het wordt'

10-01-2020 20:07
23

Kees van Wonderen zou zomaar eens de nieuwe trainer kunnen worden van NAC Breda, dat op Oudjaarsdag Ruud Brood aan de dijk zette. Hans Kraay junior meldt dat vrijdagavond in de studio van FOX Sports, op basis van een 'informant'.

Kraay was aanwezig om de 21ste Keuken Kampioen Divisie-speelronde van duiding te voorzien en werd tijdens het reclameblok gebeld. Een journalist 'die zeer goed geïnformeerd is' had NAC-nieuws. "Die zei dat de zaakwaarnemer van Kees van Wonderen de afgelopen dagen in gesprek is geweest met NAC. Dus de kans is groot dat Kees van Wonderen binnen een paar weken de nieuwe trainer van NAC gaat worden."

De oud-verdediger was tussen 1991 en 1994 actief als speler van NAC en fungeerde recentelijk als assistent van bondscoach Ronald Koeman: begin december besloot hij echter om afscheid te nemen van de KNVB, omdat hij 'zijn ei onvoldoende kwijt kon'. Na het ontslag van Brood verscheen de naam van Van Wonderen al op het Telegraaf-lijstje met mogelijke opvolgers.

NAC speelt vrijdag tegen Helmond Sport zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van Brood. Willem Weijs heeft de ploeg op interim-basis onder zijn hoede.