Van Hooijdonk: 'Niet helemaal eerlijk, ik wil niet slagen vanwege mijn achternaam'

Van Hooijdonk: 'Niet helemaal eerlijk, ik wil niet slagen vanwege mijn achternaam'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 20:50vr 10-01-2020 om 20:50

Sydney van Hooijdonk hoopt naam te maken bij NAC Breda in plaats van herinnerd te worden als De Zoon Van. De nu negentienjarige spits werd pas op zestienjarige leeftijd weggehaald bij de amateurs van Beek Vooruit en is nu vastbesloten om te slagen als prof.

Dat niet iedereen bij NAC het in hem zag zitten, vindt Van Hooijdonk niet verwonderlijk. "Qua talent stak ik er nooit ­bovenuit. Daar ga ik niet moeilijk over doen. Zo is het gewoon. Maar ik heb altijd keihard geknokt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het was net-wel, net-niet. Uiteindelijk mocht ik toch komen."

Nu is de spits aan zijn eerste volwaardige profseizoen bezig en moet hij opnieuw zijn mentale kwaliteiten aanspreken. Van Hooijdonk schoot NAC begin oktober naar de eerste periodetitel, maar is geen zekerheidje in de basis. "Op die momenten is het heel fijn om een vader te hebben die precies weet hoe het is als jonge speler. ­Iedereen kan van alles tegen je zeggen, maar aan hem heb ik écht wat."

Van Hooijdonk doelt op vader Pierre, die onlangs liet weten dat junior al verder is dan hijzelf op zijn negentiende. "Soms is het wel eens vervelend dat het altijd weer om die vergelijkingen gaat. (...) De vergelijking gaat dan vaak zo: de dertigjarige Pierre die bij Feyenoord de leider was en de 19-jarige Sydney bij NAC. Dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk", aldus de NAC-spits, die zijn vader als voorbeeld ziet, maar tegelijkertijd ook zelf naam wil maken. "Ik wil vooral slagen, omdat mensen mij waarderen als de voetballer die ík ben. Niet vanwege mijn achternaam."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws