Cambuur verliest eerste topper van 2020 en ziet voorsprong op concurrentie slinken

Cambuur verliest eerste topper van 2020 en ziet voorsprong op concurrentie slinken

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 21:54vr 10-01-2020 om 21:54

SC Cambuur, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, is 2020 begonnen met een nederlaag. Het FC Volendam van Wim Jonk trok de uitstekende vorm van voor de winterstop door en won met 2-1 in Leeuwarden.

Volendam wint in Leeuwarden
De koploper tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie was een fraai affiche om het Nederlandse voetbaljaar 2020 mee te beginnen en beide ploegen maakten het meer dan weer. Vooral de bezoekers uit Volendam speelden prima en kwamen via Francesco Antonucci, die de bal beheerst in de verre hoek schoof, op voorsprong. 

Na rust verdubbelde Derry John Murkin de marge en leek Het Andere Oranje in veilige haven te zijn, maar een kwartier voor tijd keerde de spanning terug in de wedstrijd. Dat was te danken aan Jamie Jacobs, die de 1-2 maakte en daarmee een slotoffensief van Cambuur ontketende. De manschappen van Henk de Jong kwamen echter niet meer tot scoren en leden daarmee meteen al de eerste nederlaag van 2020. FC Volendam komt door de zege op vijf punten van de koploper.

De Graafschap profiteert in blessuretijd
De nederlaag van Cambuur betekende dat De Graafschap, de nummer drie op de ranglijst, ook in kon lopen op de lijstaanvoerder. Daar slaagden de Superboeren op het nippertje in: Jong FC Utrecht hield de club uit Doetinchem in de Vijverberg lang op 1-1, maar moest in blessuretijd toch capituleren. Jeredy Hilterman benutte een discutabele strafschop in de eerste helft, waarna Leeroy Owusu in de tweede helft gelijk maakte. Dat leek de eindstand te worden, maar Ralf Seuntjens schoof in de 96e minuut de winnende treffer binnen. Daardoor lopen de Superboeren drie punten in op koploper Cambuur.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht - Excelsior 1-1
Helmond Sport - NAC 0-0
Telstar - FC Eindhoven 2-0

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws