'Xavi wil niet per direct aan de slag bij Barça, maar zal in de zomer instappen'

'Xavi wil niet per direct aan de slag bij Barça, maar zal in de zomer instappen'

10-01-2020 22:33
72

Frenkie de Jong krijgt met ingang van volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe trainer bij Barcelona. De clubleiding van de Catalanen heeft genoeg van Ernesto Valverde en heeft clublegende Xavi de baan aangeboden.

Xavi is op dit moment nog trainer bij Al Sadd in Qatar, maar met ingang van volgend seizoen mag hij zich waarschijnlijk trainer van Barcelona noemen. Dat schrijft AS. Een delegatie van Barcelona reisde af naar Doha om met Xavi te spreken en bood hem daar zelfs al aan om de scepter per direct over te nemen, maar daar wilde de gewezen middenvelder niet mee akkoord gaan. Daardoor blijft Valverde waarschijnlijk tot het einde van het seizoen en maakt hij dan plaats voor Xavi.

Het gesprek in Doha ging tussen Eric Abidal, technisch directeur van Barcelona en vriend van Xavi, directeur Oscar Grau en Xavi zelf. In een twee uur durend gesprek zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat een samenwerking mogelijk is, maar wel pas vanaf komende zomer.

Xavi is de gedroomde kandidaat voor clubpresident Josep Maria Bartomeu. Ronald Koeman, op dit moment bondscoach van Oranje maar ook vaak gelinkt met de job in Barcelona, lijkt dus niet de nieuwe trainer van de Blaugranas te worden.