Roda baalt van 'De la Vega-adviseur': 'Hoe denk je recht te hebben op dat bedrag?'

Roda baalt van 'De la Vega-adviseur': 'Hoe denk je recht te hebben op dat bedrag?'

10-01-2020 22:58
41

Roda JC heeft bijna alle scherven van de Mauricio Garcia de la Vega-periode weggewerkt en wil nu ook afscheid nemen met Pieter Nieuwenhuis, de adviseur die De la Vega binnenhaalde in Kerkrade. Nieuwenhuis heeft een claim ingediend bij de club voor bijna honderdduizend euro.

De adviseur, die ook directeur is van onderzoeksbureau Hypercube, vindt recht te hebben op dat bedrag. Herman Huirne, interim-directeur van Roda JC, reageert in gesprek met VI honend op die claim. "Ik verbaas me nog steeds over de ingediende rekening. Als jij vijf maanden onderdeel bent geweest van iets, en het heeft nergens toe geleid, dan vraag ik me af hoe je recht denkt te hebben op zo'n bedrag."

Wedden

Meer odds

De adviseur kan niet op medewerking rekenen van Roda, maakt Huirne duidelijk. "Híj (Nieuwenhuis, red.) was degene die met De La Vega op de proppen kwam, híj wierp zich op als zijn ambassadeur. Maar dan wordt het geen succes en trek je ineens je handen ervan af. Dan vind ik het wel erg kort door de bocht om tóch een rekening in te dienen met daarop een heel groot aantal werkuren, uren die ik moeilijk kan controleren. En om gewoon 225 euro per uur te declareren."

Ondertussen zijn er gesprekken geweest tussen Roda en Nieuwenhuis en lijkt het er op dat er een oplossing gevonden zal worden. Dat houdt wel in dat de Kerkraadse club moet gaan betalen. "Na heel wat gesteggel over en weer zal er toch water bij de wijn worden gedaan. Van beide kanten, ja."