Onmisbare Riedewald bij Crystal Palace: Ik ben niet boos op de club

Onmisbare Riedewald bij Crystal Palace: "Ik ben niet boos op de club"

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 09:35za 11-01-2020 om 09:35

Supporters van Crystal Palace hebben lang op Jaïro Riedewald moeten wachten, maar zien nu wat de verdediger in huis heeft. Riedewald is door trainer Roy Hodgson van stal gehaald door de blessure van Patrick van Aanholt en speelt vooralsnog uitstekend bij de club, waar hij al 2,5 jaar onder contract staat.

Riedewald werd in de zomer van 2017 door Frank de Boer opgehaald bij Ajax, maar speelde nooit een rol van betekenis bij Palace. Na het ontslag van De Boer kwam hij amper nog aan de bak. Een roemloos afscheid leek in de maak, maar nu is Riedewald zelfs onmisbaar. "Ik voel me gelukkig hier", vertelt Riedewald (23) in het clubmagazine van Palace. "Als ik naar de club rij doe ik dat altijd met een glimlach. Ik ben blij om hier te zijn."

Riedewald kwam weinig aan de bak. Desondanks neemt hij Palace niets kwalijk. "Ik ben niet boos op de club. Ik geniet van Londen, een grote stad. Nog steeds heb ik niet alles gezien. Als ik in de auto zit en naar huis rij zie ik zoveel restaurants, evenementen en dingen die ik graag wil doen. Het is vergelijkbaar met Amsterdam, waar ik vandaan kom. Maar dit is tien keer groter!"

Riedewald ging in zijn beginperiode vaak terug naar Nederland als hij vrij was, maar nu niet meer. "Ik ging in mijn eerste jaar vaak naar huis, maar na een tijdje vond ik beter om vaker hier te zijn, mijn eigen huis te krijgen en de taal beter onder de knie te krijgen."

Engels spreken ging Riedewald niet goed af. "Ik had nooit Engelse lessen. Ik leerde het gewoon door Netflix en films te kijken. Ik heb een oudere broer die veel Amerikaanse en black comedy-films kijkt. Daar leer ik van. Game of Thrones heeft me veel geholpen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Riedewald goed genoeg voor de Premier League?

Ja
79%
Nee
21%
(1205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws