Strootman bijt van zich af in Frankrijk: 'Weet niet wat de club jou heeft verteld'

Strootman bijt van zich af in Frankrijk: 'Weet niet wat de club jou heeft verteld'

11-01-2020 09:55 Laatste update: 09:55
11

Kevin Strootman bijt in Franse media van zich af. De middenvelder uit Ridderkerk wordt vaak in verband gebracht met een vertrek en zou overbodig zijn bij Olympique Marseille, maar was vrijdagavond weer eens belangrijk voor zijn club. Strootman viel in de slotfase in tegen Stade Rennes en was twee minuten later al trefzeker.

Dat is een opluchting voor Strootman, want vaak als er over de Oranje-international wordt geschreven in Frankrijk is het negatief. Marseille-trainer André Villas-Boas zou van Strootman af willen, hij zou te duur zijn (naar verluidt verdient hij 500.000 euro per maand) en zonder succes overal zijn aangeboden.

Strootman was vrijdag niet bereid om transfervragen te beantwoorden. "Daar hoef ik geen antwoord op te geven", zegt hij tegen SoFoot. "Als jullie er dingen over schrijven in de kranten is dat jullie probleem. Ik zeg er liever niets over. Ik weet niet wat de clubleiding je heeft verteld, maar ik heb nog een contract voor 3,5 jaar. Ik heb hier getekend om te spelen. Het belangrijkste Olympique Marseille, niet ik."

Strootman kwam tegen Rennes in het veld voor Valentin Rongier. "Niemand binnen de club heeft aan hem getwijfeld", zegt Rongier. "Niet aan zijn kwaliteit en ook niet aan zijn professionaliteit. Ik ben ontzettend blij voor hem. Hij komt erin, vervangt mij en scoort meteen. Het is voor een speler niet makkelijk om een vervanger te zijn, zeker niet voor iemand als Kevin."