Update: 'United nadert deal voor Fernandes, Sporting hoopt nog op bidding war'

Update: 'United nadert deal voor Fernandes, Sporting hoopt nog op bidding war'

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 11:12za 11-01-2020 om 11:12

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 12:23zo 12-01-2020 om 12:23

Manchester United is dicht bij de komst van middenvelder Bruno Fernandes. De onderhandelingen met Sporting Portugal bevinden zich in een vergevorderd stadium, melden Portugese en Engelse media dit weekend.

De Portugese topclub wees afgelopen zomer een bod van zeventig miljoen euro van Tottenham Hotspur af, maar de situatie in Lissabon is veranderd. "Dat voorstel bedroeg veertig miljoen direct en dertig miljoen later" stelt Filipe Dias, hoofdredacteur van sportkrant O Jogo, in gesprek met Sky Sports. "Nu accepteert Sporting wel een bod van zeventig miljoen, zelfs als dat in termijnen is."

Dat heeft alles te maken met de financiële problemen van Sporting. De club ziet zich genoodzaakt om mee te werken aan een transfer van de 25-jarige aanvoerder. Een akkoord met Manchester United lijkt zelfs een kwestie van tijd. Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft dringend behoefte aan nieuwe middenvelders, mede doordat Paul Pogba al het hele jaar met blessures kwakkelt.

Fernandes is de absolute ster in het elftal van Sporting. De Portugese international wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Old Trafford. Eerder meldden onder meer Voetbal International en het Algemeen Dagblad dat United ook de pijlen op Donny van de Beek van Ajax heeft gericht.

Update: Manchester United is in vergevorderde onderhandelingen over een transfer van Bruno Fernandes, maar is nog niet helemaal gerust op de komst van de 25-jarige middenvelder. Sporting Portugal probeert mogelijk een 'bidding war' tussen The Mancunians en Tottenham Hotspur te ontketenen, meldt The Standard.

De komst van een middenvelder heeft deze maand prioriteit voor United door blessures van Paul Pogba en Scott McTominay. Manager Ole Gunnar Solskjaer is ook gecharmeerd van Donny van de Beek, maar de Ajacied komt deze maand in ieder geval nog niet naar Old Trafford. Real Madrid zou bovendien de beste papieren hebben.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws