Ten Hag: 'Marin kan echt geweldig voetballen en heeft fabelachtige techniek'

Ten Hag: 'Marin kan echt geweldig voetballen en heeft fabelachtige techniek'

11-01-2020 11:52
83

Ajax-trainer Erik ten Hag moet puzzelen door de absentie van Daley Blind. De kans is groot dat Lisandro Martínez een linie zakt, waardoor er ruimte ontstaat op het Amsterdamse middenveld. Ryan Gravenberch is één van de opties.

"Hij is er op heel veel facetten klaar voor. Dat moet hij nu van wedstrijd tot wedstrijd gaan tonen, dat hij in het elftal hoort en dat hij wezenlijk iets kan bijdragen", vertelt Ten Hag over de zeventienjarige jeugdinternational aan FOX Sports. "Tegen Telstar en ADO Den Haag liet hij het zien, maar dat moet je bij ons iedere wedstrijd doen. Bij ons wordt altijd verwacht dat je boven de grens speelt."

Ten Hag stelt bovendien dat Ajax meer goede opties heeft, waaronder Razvan Marin. "Razvan is vaak bij doelgevaar betrokken, heeft duelkracht en heeft in het schakelen zijn bijdrage", zegt de trainer tegen Voetbal International over de Roeemeen. "Hij zal alleen nog sneller moeten gaan handelen. Wij spelen in hele kleine ruimtes. Als ik zie hoe bijvoorbeeld Donny van de Beek dat nu doet: dat is een wereld van verschil met vorig seizoen."

"Razvan kan echt geweldig voetballen, maar zijn handelingssnelheid moet omhoog", vervolgt Ten Hag. "Het is niet makkelijk om spelers te halen. Vijftig procent van de aankopen mislukt. Zeker voor het spel wat wij spelen, is het moeilijk inschatten. Kunnen ze het wel of kunnen ze het niet? Razvan heeft een fabelachtige techniek, hij zal het moeten koppelen aan snel denken."

Schöne
Ten Hag gaat tegenover FOX Sports ook in op de geruchten rond Lasse Schöne, die bankzitter is bij Genoa. Hier en daar werd voorzichtig geopperd om de Deen terug te halen naar Amsterdam. "Ik had hem liever gehouden, alleen hij koos anders. Op dit moment hebben wij die positie ingevuld. Het is niet logisch om Schöne terug te halen. Gravenberch, Ekkelenkamp, we hebben daar mogelijkheden."