Feyenoord sluit af met nederlaag tegen Borussia Dortmund

11-01-2020 13:51 Laatste update: 14:01
130

Feyenoord heeft het trainingskamp afgesloten met een nederlaag tegen Borussia Dortmund. In Marbella won de Duitse topclub met 4-2. Drie van de vier goals van Dortmund werden te makkelijk weggegeven.

Feyenoord won de eerste oefenwedstrijd in Marbella nog knap met 3-2 van TSG Hoffenheim, maar tegen Dortmund gaf de ploeg lang niet thuis. De Bundesliga-topclub kwam al na één minuten spelen op voorsprong. Mahmoud Dahoud gaf vanaf eigen helft een lange bal op Raphaël Guerreiro, die verkeerd werd ingeschat door Lutsharel Geertruida. Guerreiro stiftte de bal vervolgens achter Kenneth Vermeer: 1-0.

De Rotterdammers herstelden zich en kwamen in de 22e minuut op gelijke hoogte. Nicolai Jörgensen combineerde goed met Luis Sinisterra, die vanaf links goed voorgaf. Jörgensen tikte de rebound simpel binnen. Feyenoord deed in fases aardig mee met Dortmund, maar kwam voor de rust toch weer op achterstand. Vlak voor rust schoot de vogelvrije Giovanni Reyna de 2-1 binnen. Dortmund kreeg daarvoor al een grote kans via Marco Reus.

Dick Advocaat besloot in de rust om Leroy Fer te brengen voor Renato Tapia, terwijl Dortmund Chris Führich bracht voor Reus. De 3-1 van Dortmund viel kort na rust en werd gemaakt door Guerreiro, die zijn tweede treffer van de middag maakte. De Portugees sprintte naar voren toen hij zag dat de linkerkant helemaal open lag. Jens Toornstra probeerde hem nog tegen te houden, maar werd uitgekapt: 3-1. Führich schoot even later vanaf een meter of twintig de 4-1 achter Vermeer.

Feyenoord kreeg daarna nog kansen op een eredoelpunt, maar faalde in de afwerking. Luciano Narsingh en Tyrell Malacia klungelden voor de goal, waarna Narsingh uiteindelijk voor open doel over schoot. Diezelfde Narsingh maakte er uiteindelijk alsnog 4-2 van. Direct daarna floot de scheidsrechter af.

Feyenoord hervat aankomende zaterdag de competitie tegen sc Heerenveen.