Aanvallend zwak PSV verliest in Qatar ook van KAS Eupen

11-01-2020 14:24 Laatste update: 14:26
162

PSV heeft in Qatar ook van KAS Eupen verloren. De ploeg verloor met dezelfde cijfers als tegen Club Brugge: 2-1. Trainer Ernest Faber trad tegen Eupen aan met twee verschillende formaties.

PSV speelde in de eerste helft met een groot aantal basisspelers. De ploeg kwam na ruim twintig minuten op achterstand nadat Pablo Rosario rond de eigen zestienmeter de bal verloor. Knowledge Musona gaf de bal met de hak aan doelpuntenmaker Daniel Milijevic, die via Timo Baumgartl raak schoot. Al na tien minuten kwam PSV op gelijke hoogte. Olivier Boscagli gaf op links goed voor, Denzel Dumfries stapte over de bal heen en Bruma schoot van dichtbij snoeihard raak.

PSV trad in de tweede helft aan met een volledig ander team, op doelman Robbin Ruiter na. Jeroen Zoet haakte vrijdag af op de training en was daardoor niet inzetbaar. KAS Eupen had in de tweede helft weinig te vertellen, maar kwam toch op voorsprong. Daar had de Belgische club een fout van PSV voor nodig. Jordan Teze verspeelde de bal en Milijevic gaf uiteindelijk voor Flavio Ciampichetti.

Maar één ploeg maakte in de tweede helft aanspraak op de winst en dat was PSV, maar de ploeg van Faber maakte de kansen niet af. Handenbindertje Noni Madueke, die een sterke indruk achter wist te laten, speelde zichzelf knap vrij en schoot twee keer op de paal en Richard Ledezma stuitte oog-in-oog op keeper Ortwin de Wolf. Bij 2-1 zou het uiteindelijk blijven. PSV speelt zondag in de Eredivisie tegen VVV-Venlo.

Opstelling PSV eerste helft: Ruiter; Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Boscagli; Rosario, Thomas, Hendrix; Ihattaren, Bruma, Gakpo

Opstelling PSV tweede helft: Ruiter; Daverveld, Teze, Viergever, De Haas; Guti, Afellay, Gomes; Ledezma, Doan, Madueke