Vervelende aanloop naar Limburgse derby: spelersbus Roda vernield en beklad

Vervelende aanloop naar Limburgse derby: spelersbus Roda vernield en beklad

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 15:53za 11-01-2020 om 15:53

Laatste update: zaterdag 11 januari 2020 om 16:29za 11-01-2020 om 16:29

De spelersbus van Roda JC is in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield en beklad, vermoedelijk door supporters van MVV, de tegenstander van Roda in de Limburgse derby van zondag. Op de vernielde bus is met grote letters MVV gezet.

De Limburger maakt melding van het incident, dat een dag voor de derby tussen Roda JC en MVV plaatsvond. Tegenover de krant spreekt een woordvoerder van Roda van een 'smakeloze'actie. "Wij betreuren dit enorm."

Niet alleen Roda, maar ook MVV betreurt de actie. "Dit is werk van vandalen, dit heeft niks met voetbal te maken", reageert MVV-directeur Paul Penders. "Dit is verschrikkelijk, we staan machteloos tegenover mensen die zoiets doen. Dit soort vandalen realiseert zich niet wat voor gevolgen zo’n actie kan hebben. Dit kan weer olie op het vuur gooien, terwijl we er juist alles aan doen om de derby zo normaal mogelijk te laten verlopen."

Het altijd beladen duel tussen Roda JC en MVV wordt zondag om 12.15 uur gespeeld in Kerkrade. Eerdere edities van de Limburgse derby liepen al uit de hand, zoals ook de laatste ontmoeting tussen de twee clubs. In Maastricht werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd nadat toenmalig MVV-speler speler Jordy Croux werd bekogeld met voorwerpen vanaf de tribune.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws