VI: Ajax laat Traoré ook na komst Babel niet op huurbasis vertrekken

VI: Ajax laat Traoré ook na komst Babel niet op huurbasis vertrekken

11-01-2020 16:13
48

Lassina Traoré maakt het seizoen 'gewoon' af bij Ajax. De spits stond in de belangstelling van Sparta, dat hem op huurbasis over zou willen nemen van de koploper van de Eredivisie. Ajax laat Traoré echter niet vertrekken.

Dat meldt Voetbal International zaterdag. Ajax zou een tijdelijk vertrek van Traoré niet zien zitten en dat lijkt vooral slecht nieuws voor Sparta. De Rotterdammers zijn op zoek naar een opvolger voor Lars Veldwijk, die op weg is naar Zuid-Korea.

Wedden

Meer odds

Technisch manager Henk van Stee liet zich al uit over de interesse in Traoré, die een directe versterking voor Sparta zou zijn. "Ja, jongens als Traoré, Ferdy Druijf of Kaj Sierhuis zouden ons direct beter maken. Of ze haalbaar zijn, zullen we zien. Maar liever wachten, dan wanhopig gaan voor breedteversterkingen."

Gezien de houding van Ajax lijkt Traoré in ieder geval niet de nieuwe spits van Sparta te gaan worden. Volgens VI hebben de Rotterdammers wel al een andere speler op het oog. Telstar-speler Reda Kharchouch zou gelden als het alternatief Traoré, die afgelopen vrijdag nog voor Ajax in het oefenduel met KAS Eupen (2-0 winst). Dit seizoen maakte de spits uit Burkina Faso zijn basisdebuut én eerste doelpunt voor Ajax in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.