Viergever: Je komt op een gegeven moment in een negatieve spiraal terecht

Viergever: "Je komt op een gegeven moment in een negatieve spiraal terecht"

11-01-2020 17:20 Laatste update: 18:55
51

PSV bereidde zich in Qatar voor op de hervatting van de Eredivisie en sloot het trainingskamp zaterdag af met een nederlaag tegen KAS Eupen. Toch lijkt er een positieve sfeer te heersen in de spelersgroep.

"De resultaten is wel iets wat knaagt aan ons natuurlijk, maar we hebben een goed trainingskamp achter de rug. "Een goed trainingskamp. Over het algemeen hard gewerkt met zijn allen en goede dingen laten zien", analyseert Denzel Dumfries de periode in Qatar voor de camera van PSV TV.

Na het ontslag van Mark van Bommel als trainer van PSV moesten de Eindhovenaren in de winterstop alles achter zich laten, zo ziet Nick Viergever. "Je komt op een gegeven moment in een negatieve spiraal terecht en daar moet je uitkomen. Iedereen is nu weer fris en dat is denk ik het belangrijkste."

Ondanks de twee oefennederlagen tegen KAS Eupen (2-1) en Club Brugge (2-1) zien Viergever en Dumfries genoeg goede dingen in de selectie. "Een goede spirit creëren, dat hebben we denk ik goed gedaan. Als ik de trainingen en in de wedstrijden zag, daar zaten heel veel goede dingen tussen", aldus Viergever, die bijval krijgt van Dumfries. "Ik denk dat we steeds vaster aan de bal worden, de ideeën worden duidelijker en dat moet zich nu uitbetalen in de competitie."