Debuut van jonge PSV-spits niet uit te sluiten: 'Hij pikt het ontzettend snel op'

Debuut van jonge PSV-spits niet uit te sluiten: 'Hij pikt het ontzettend snel op'

11-01-2020 18:25 Laatste update: 18:30
41

Ernest Faber hervat zondag op bezoek bij VVV-Venlo de Eredivisie met PSV en dat zou de oefenmeester zomaar met een debutant in de basis kunnen gaan doen. Gezien de personele problemen voorin komt Noni Madueke serieus in aanmerking voor de spitspositie.

De jonge Madueke maakte indruk tijdens het trainingskamp in Qatar. "Hij is brutaal, durft, maakt acties en heeft het in beide duels (tegen Club Brugge en KAS EUpen, red.) goed gedaan", vertelt Ernest Fabar aan Voetbal International. "Hij pikt het ontzettend snel op en presenteert zich zoals we graag zien." Madueke mag zelfs al hopen op zijn eerste officiële minuten in PSV 1: Donyell Malen, Sam Lammers en Kostas Mitroglou zijn er sowieso niet bij in De Koel en ook Steven Bergwijn is een vraagteken.

Wedden

Meer odds

Terwijl Faber dun in zijn spitsen zit, heeft hij keuze genoeg op het middenveld. Ryan Thomas, Ibrahim Afellay, Jorrit Hendrix, Pablo Rosario, Erick Gutiérrez, Michal Sadílek en Mohamed Ihattaren zullen allemaal hopen op plekje op het middenveld, waardoor Faber spelers teleur moet gaan stellen. "Daar ben je als speler professional voor, daar moet je mee om kunnen gaan. Kun je dat niet, dan vind ik dat je niet bij PSV hoort."

Op defensief gebied hoopt PSV zich deze transferperiode nog te versterken met een linksback. "We hebben geen natuurlijke linksback in onze selectie. Alle spelers die er kunnen spelen zijn eigenlijk centrale verdedigers. Dus als we iemand kunnen halen, zou dat fijn zijn. Tot die tijd doen we het met de mogelijkheden die we hebben", aldus Faber.