Southampton neemt wraak na 0-9 nederlaag, Liverpool kan nóg verder uitlopen

Southampton neemt wraak na 0-9 nederlaag, Liverpool kan nóg verder uitlopen

11-01-2020 17:52 Laatste update: 23:05
12

Leicester City heeft averij opgelopen in de jacht op Premier League-koploper Liverpool. Southampton verloor eind oktober nog met liefst 0-9 van The Foxes, maar nam zaterdagmiddag sportieve revanche en bleef fier overeind in het King Power Stadium.

De nummer twee van Engeland sloeg na een kwartier al toe via Dennis Praet, die aan het einde stond van een razendsnelle aanval. Niet veel later werd de stand alweer gelijk getrokken door een van richting veranderd schot van Stuart Armstrong: 1-1. Prermier League-topscorer Jamie Vardy zag een doelpunt afgekeurd worden en Southampton ging erop en erover: The Saints raakten twee keer de lat, Caglar Söyüncü haalde een inzet van Jack Stephens van de lijn en de VAR voorkwam dat Southampton een strafschop kreeg. Tien minuten voor tijd zorgde Danny Ings alsnog voor 1-2.

Mede doordat een treffer van Jonny Evans afgekeurd werd, bleef het bij 1-2. Koploper Liverpool speelt later op de zaterdag tegen Tottenham Hotspur en kan het onderlinge gat uitbreiden naar zestien (!) punten. Nummer drie Manchester City kan ook profiteren: als de regerend landskampioen zondag wint bij Aston Villa, klimt het over Leicester City heen.

De traditionele topclubs deden in eigen huis wat ze moesten doen: Manchester United maakte er vier tegen hekkensluiter Norwich City en Chelsea won met 3-0 van Burnley. Tim Krul moest twee treffers van Marcus Rashford toestaan en werd ook geklopt door Anthony Martial en Mason Greenwood. Erik Pieters zag vanaf de bank toe hoe Chelsea binnen 50 minuten zijn marge van drie te pakken had. Jorginho benutte een penalty en ook Tammy Abraham en Callum Hudson-Odoi deden een duit in het zakje.

Overige uitslagen:
Everton-Brighton & Hove Albion 1-0
Wolverhampton Wanderers-Newcastle United 1-1