ADO Den Haag en Leeds United beëindigen huurdeal: 'Bedankt en succes, Pawel!'

ADO Den Haag en Leeds United beëindigen huurdeal: 'Bedankt en succes, Pawel!'

11-01-2020 19:42
11

Pawel Cibicki en ADO Den Haag hebben afscheid van elkaar genomen. De 26-jarige Zweed met Poolse roots werd dit seizoen gehuurd van Leeds United, maar zal een half jaar eerder dan gepland terugkeren naar Elland Road.

De spits werd op 21 augustus gepresenteerd en kwam sindsdien tot 122 speelminuten, verspreid over vier Eredivisie- en bekerwedstrijden. Zijn laatste bijdrage dateert van 31 oktober, toen hij in het bekerduel met Fortuna Sittard zes minuten mocht meespelen, als vervanger van Crysencio Summerville. Mede door zijn gebrek aan speeltijd is ervoor gekozen om de huurovereenkomst met Leeds te ontbinden, meldt ADO zaterdag via de officiële kanalen.

Bij de huidige nummer 17 van Nederland is het de laatste tijd een komen en gaan van spelers en stafleden. Alan Pardew verving de ontslagen trainer Alfons Groendijk en neemt Chris Powell mee als assistent. Edwin de Graaf – assistent onder Groenendijk – moest juist wijken vanwege een geëscaleerd conflict met routinier Donny Gorter en ook manager voetbalzaken Jeffrey van As vertrok.

Verder keerde Sem Steijn terug van een avontuur bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten en werd Sam Stubbs gehuurd van Middlesbrough. Doelman Mike Havekotte werd verhuurd aan FC Dordrecht en naar verwachting is ook Aleksandar Bjelica op weg naar de uitgang.