Update: 'Barca wil zondag antwoord van beoogde nieuwe coach Xavi'

Update: 'Barca wil zondag antwoord van beoogde nieuwe coach Xavi'

11-01-2020 20:48 Laatste update: 12-01-2020 07:34
65

De kans dat clubicoon Xavi bij FC Barcelona het stokje over zal nemen van Ernesto Valverde, lijkt steeds groter te worden. De huidige trainer van Al Sadd is al in gesprek met zijn oude liefde, klinkt het in Qatar.

RAC1 wakkerde vrijdag de geruchten aan: volgens Catalaanse medium reisden directeuren Òscar Grau en Eric Abidal na de verloren wedstrijd tegen Atlético Madrid in Saudi-Arabië af naar het naburige Qatar om met Xavi te praten. Aangezien Ernesto Valverde onder serieuze druk staat in Camp Nou, wilde men weten hoe de iconische oud-middenvelder, die afgelopen zomer op 39-jarige leeftijd zijn carrière beëindigde, tegenover een dienstverband bij 'zijn' club stond. Xavi heeft al meerdere malen laten doorschemeren dat hij ooit aan het roer wil staan in Camp Nou.

De Qatari willen nog niet op de zaken vooruitlopen, maar realiseren zich dat ze Xavi niet eeuwig binnenboord kunnen houden. 'We begrijpen dat deze geruchten de ronde doen: FC Barcelona is zijn club en hij zal ooit terugkeren. Maar op dit moment is Xavi trainer van Al Sadd. Als er nieuws is, zullen wij dat melden via de officiële kanalen', aldus directeur Turki Al-Ali in een officieel statement. Zijn collega Muhammad Ghulam Al Balushi heeft al tegenover de lokale televisie bevestigd dat er gesprekken gaande zijn. Volgens Spaanse media kan Xavi direct de plek van Valverde innemen als hij 'ja' zegt.

De berichtgeving vanuit Qatar zou slecht nieuws zijn voor Ronald Koeman, die eveneens genoemd werd als mogelijke opvolger van Valverde. De Oranje-bondscoach heeft zelfs een 'Barça-clausule' in zijn contract met de KNVB laten opnemen.

Update: FC Barcelona heeft Xavi een voorstel gedaan om trainer te worden van zijn oude liefde en wil zondag een antwoord, zo meldt Marca. Zondag zou er opnieuw een ontmoeting zijn tussen de clubleiding en de beoogde opvolger van Ernesto Valverde en Barca wil dan duidelijkheid van Xavi, die per direct een contract voor voor tweeënhalf jaar kan tekenen bij de Catalanen.

Mocht Xavi niet tussentijds in willen stappen, dan ligt er volgens Marca een contract van twee jaar klaar dat in de zomer pas ingaat. Xavi steekt zijn droom zelf niet onder stoelen of banken: "Ik kan niet ontkennen dat het mijn droom is om Barcelona te coachen", verklaarde hij op een persconferentie.