Onana: Deze week op de training dacht ik nog: hoe goed is deze man?

Onana: "Deze week op de training dacht ik nog: hoe goed is deze man?"

11-01-2020 22:05 Laatste update: 23:05
46

Andre Onana is onder de indruk van zijn 'heel goede vriend' Hakim Ziyech. De Kameroener trekt bij Ajax veel met de Marokkaanse spelmaker op, vertelt hij in een interview op de clubsite.

"Hij is een hele goede jongen, hij is rustig, betrouwbaar en eerlijk. Ik weet wat Hakim allemaal doet, hij heeft een goed hart. Ik kan alleen maar goede dingen over hem zeggen. Het is een top guy, voor mij is hij een tien", zo laat Onana weten.

"Het meest geniet ik van Hakim in het veld. Deze week op de training dacht ik nog: hoe goed is deze man? Hij heeft een goede vrije trap, hij is goed één-op-één, hij is snel en scoort veel goals. Maar zijn allerbeste kwaliteit: de assists. Ik weet dat hij grote ogen heeft, maar hij ziet écht alles", stelt de doelman. "Soms denk ik dat hij zelfs drie ogen heeft want zijn visie is zo groot, ongelofelijk."

Ook Quincy Promes krijgt lof toegezwaaid. "Quincy is snel, sterk, hij kan goed dribbelen en heeft een goed schot. Maar zijn allerbeste kwaliteit zijn de goals. Door hem winnen we wedstrijden. Hij noemt mij 'The Savior' omdat ik de goals moet voorkomen. Als ik mijn teamgenoten voorin zie spelen, Quincy, Hakim en Dusan Tadic, dan heb ik altijd het geloof dat we gaan winnen."