'Mannelijkere' Gravenberch zet nu 'zijn poot erin': 'Ben klaar voor basisplaats'

'Mannelijkere' Gravenberch zet nu 'zijn poot erin': 'Ben klaar voor basisplaats'

Gepubliceerd: zaterdag 11 januari 2020 om 23:55za 11-01-2020 om 23:55

Ryan Gravenberch denkt dat hij zich tijdens het trainingskamp in Qatar heeft laten zien aan Ajax-trainer Erik ten Hag. De zeventienjarige middenvelder begon zaterdag in het afsluitende oefenduel met Club Brugge (3-1) in de basis.

"Dit was een belangrijke week voor me, weer een moment mezelf te laten zien aan de trainer. Ik denk dat het is gelukt. Ik ben tevreden, denk wel dat ik klaar ben voor een basisplaats. Al kan ook nog veel beter", laat Gravenberch weten aan Voetbal International.

Trainer Erik ten Hag stelde al dat Gravenberch stappen aan het maken is. "Het was meer betrouwbaar worden", reageert laatstgenoemde bij FOX Sports. "Niet je mannetje laten lopen, kopduels winnen, duels winnen. Ik denk dat ik daar in ben gegroeid. Dat is focus, maar ook mannelijker zijn. Eerst ging ik met een half voetje erin, nu zet ik soms wel gewoon mijn poot erin."

Gravenberch lijkt aanspraak te maken op een basisplaats bij Ajax in de tweede seizoenshelft, maar zelf houdt hij een slag om de arm. "Basisspeler willen we het nog niet over hebben. Ik moet eerst mezelf gewoon dag in dag uit blijven pushen en dan zien we het wel."

Gravenberch verliet tijdens de eenvoudige zege op Club Brugge voortijdig het veld met een blessure. "Ik kreeg de bal van Nico (Tagliafico, red.) en ik wilde draaien, maar in mijn draai voelde ik de achterkant van mijn knie. Dat heb ik aangegeven en toen ben ik eruit gegaan. Het is meer voorzichtigheid, geen risico nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Gravenberch in de tweede seizoenshelft basisspeler bij Ajax?

(1733 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws