Feyenoorder bloeit op onder Advocaat: 'Hoeft niet meer naar de zijlijn te kijken'

Feyenoorder bloeit op onder Advocaat: 'Hoeft niet meer naar de zijlijn te kijken'

12-01-2020 07:13 Laatste update: 11:13
47

Orkun Kökcü mag zich inmiddels vaste basisspeler van Feyenoord noemen. De middenvelder wil in de tweede seizoenshelft weer stappen maken en daarin speelt trainer Dick Advocaat een grote rol.

"Als hij mij aanpakt, dan weet ik precies wat hij bedoelt", aldus Kökcü voor de camera van RTV Rijnmond over zijn oefenmeester, die het stokje in De Kuip overnam van Jaap Stam. Onder Stam werd Kökcü regelmatig gewisseld en dat hij nu onder Advocaat meer vertrouwen krijgt, doet hem goed. "Je hoeft niet meer naar de zijlijn te kijken, zodat je beter kunt focussen op de wedstrijd en daarin je goed kunt laten zien."

Wedden

Meer odds

Kökcü heeft een goede klik met Advocaat en dat betaalt zich uit op het veld. "Ik heb het al vaker gezegd, ik vind het fijn werken onder Advocaat. Hij geeft me het vertrouwen en pakt me ook aan als het moet. Dus dat is alleen maar fijn voor mij."

De negentienjarige middenvelder lijkt inmiddels definitief te zijn doorgebroken bij Feyenoord, maar ziet nog genoeg verbeterpunten voor de tweede helft van het seizoen. "Qua fitheid ben ik waar ik wil zijn. Nu wil ik alleen nog belangrijker zijn voor de club. Daar ga ik in de tweede seizoenshelft alles aan doen."