Zlatan vierde 'eerste' treffer ingetogen: 'In San Siro zal ik als een god juichen'

Zlatan vierde 'eerste' treffer ingetogen: 'In San Siro zal ik als een god juichen'

12-01-2020 08:02 Laatste update: 11:17
26

Zlatan Ibrahimovic maakte zaterdagmiddag zijn eerste treffer voor AC Milan sinds zijn terugkeer. De Zweed stond op bezoek bij Cagliari voor het eerst in de basis en luisterde dat direct op met een doelpunt, al vierde hij dat enigszins ingetogen.

"In San Siro zal ik als een god juichen, niet hier. Ik dank God wel iedere keer als ik scoor, op die manier merk ik dat ik leef", verklaarde Zlatan na afloop van de wedstrijd tegenover Italiaanse media.

Met zijn doelpunt was Ibrahimovic direct belangrijk voor Milan, al ziet hij zelf dat het nog beter kan. "Het belangrijkste is dat ik me fysiek weer als vanouds ga voelen. In de beginfase leed ik een paar keer balverlies, maar ik heb gewoon wedstrijdritme nodig."

Milan-trainer Stefano Pioli wilde Zlatan in de tweede helft naar de kant halen, maar het Zweedse fenomeen wilde niets van een wissel weten. "Ik voelde me goed. De trainer wilde me gezien mijn leeftijd rust gunnen, maar er is geen probleem. Mentaal zit het goed, nu moet mijn lichaam nog volgen", aldus Ibrahimovic.