Tagliafico leert nieuwe kant van zichzelf kennen: 'Wil record Cvitanich verbreken'

Tagliafico leert nieuwe kant van zichzelf kennen: 'Wil record Cvitanich verbreken'

12-01-2020 09:14 Laatste update: 12:59
87

Nicolás Tagliafico is op zijn plaats bij Ajax. De Argentijnse linksback bleef de recordkampioen afgelopen zomer trouw ondanks buitenlandse interesse en heeft geen spijt van dat besluit.

"Dat was een goede beslissing", vertelt Tagliafico in gesprek met FOX Sports. "Ik voel me op m'n gemak hier in Amsterdam. We hebben al een koers bepaald. Onze speelstijl kunnen we zowel in Nederland als in Europa implementeren. Dat is voor een speler het belangrijkste. Wij willen de beste zijn."

"Ik snap hoe ze hier willen spelen dus was het geen probleem om hier te blijven. Integendeel, ik voel me hier goed. En ik ben ook gebleven omdat ik voel dat de club kan winnen. We kunnen doorgaan met winnen en dan titels binnenhalen", aldus de Argentijn.

Naast zijn verdedigende werk ontdekte Tagliafico bij Ajax een hele andere kwaliteit van zichzelf; doelpunten maken. "Ik heb een nieuwe kant van mezelf leren kennen, een soort spits. Want ik heb veel goals gemaakt." En als het aan de linksback ligt dan gaat hij daar in de tweede seizoenshelft mee door, want hij wil een landgenoot voorbij. "Ik wil het record verbreken van Darío Cvitanich, de Argentijn met de meeste goals voor Ajax. Dus ik moet er nog een paar maken."

Cvitanich kwam tot dertien doelpunten in 42 wedstrijden voor Ajax. De teller van Tagliafico staat momenteel op elf officiële treffers voor de Amsterdammers.