'Zwaargewichten Barça-kleedkamer dringen bij Xavi aan op snelle terugkeer'

'Zwaargewichten Barça-kleedkamer dringen bij Xavi aan op snelle terugkeer'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 10:36zo 12-01-2020 om 10:36

Een terugkeer van Xavi bij FC Barcelona lijkt er hoe dan ook te komen. Ook de steunpilaren in de Catalaanse kleedkamer zochten inmiddels contact met het 39-jarige clubicoon, die zondag de voorpagina's van de grote sportkranten siert.

Gerard Piqué, Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets sporen Xavi aan om zo snel mogelijk terug te keren naar Camp Nou, melden Onda Cero en Diario Sport. De kopstukken van Barça zijn van mening dat er iets moet veranderen na de uitschakeling tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup.

Hoewel het viertal respect heeft voor Ernesto Valverde, heeft het vertrouwen in de 55-jarige oefenmeester een knauw gekregen. Piqué, Messi, Alba en Busquets zouden de hand ook zeker in eigen boezem steken, maar daarnaast van mening zijn dat verandering noodzakelijk is. Ook tegen AS Roma en Liverpool in de Champions League en in de Copa del Rey-finale tegen Valencia, gaf Barça de laatste jaren op beslissende momenten niet thuis.

Barça-directeuren Éric Abidal en Oscar Grau zijn momenteel in Qatar om Xavi te overtuigen van een terugkeer. De voormalig spelbepaler is gevleid, maar zou zich ook enigszins overvallen voelen. Hij heeft tot zondag om te beslissen of hij direct instapt bij de Spaanse kampioen of eerst nog het seizoen afmaakt bij Al-Sadd. Voor Xavi ligt een contract tot medio 2022 klaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Xavi een goede trainer voor Barcelona?

Ja
68%
Nee
32%
(3865 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws