Promes 'groot fan' van jonge Ajax-ploeggenoot: 'Kwaliteiten die we nodig hebben'

Promes 'groot fan' van jonge Ajax-ploeggenoot: 'Kwaliteiten die we nodig hebben'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 11:22zo 12-01-2020 om 11:22

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 11:35zo 12-01-2020 om 11:35

Quincy Promes is weer helemaal terug bij Ajax. De 28-jarige aanvaller speelde zaterdag ruim een uur mee in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (3-1) en pikte zijn doelpuntje mee.

Promes lag er vier weken uit, maar is hersteld van zijn spierblessure. "Het voelt heerlijk en die goal maakt het extra mooi", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team. Ik had meer kansen en had al eerder moeten scoren, dus het vizier is nog niet helemaal op scherp. Maar uiteindelijk scoor ik en heb ik een goede wedstrijd qua inhoud gemaakt."

"Dit is weer een stap om helemaal honderd procent fit te worden", vervolgt de Oranje-international. "Ik ben zeker klaar voor Sparta." Ajax speelde Club Brugge bij vlagen van de mat, zag Promes. "We proberen snel de bal te veroveren, meteen vooruit te spelen. We creëerden heel veel kansen in de eerste helft. We laten na om meer te scoren, maar we kunnen terugkijken op een goed trainingskamp."

Promes is in Qatar onder de indruk geraakt van spits Lassina Traoré. "Ik ben groot fan van hem. Hij heeft diepgang, hij is sterk en is nog jong en leergierig. Hij is heel functioneel in het team. Hij heeft kwaliteiten die wij nodig hebben. Hij houdt de bal goed vast en wint zijn duels, daardoor kunnen wij eromheen bewegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws