'City wilde dat niet betalen voor Van Dijk, maar dat lijkt nu een koopje'

'City wilde dat niet betalen voor Van Dijk, maar dat lijkt nu een koopje'

12-01-2020 11:45
55

Virgil van Dijk is de beste verdediger in de geschiedenis van de Premier League. Dat stelt Martin Keown, voormalig mandekker van Arsenal. Hij roemt het aandeel van de Nederlander in de recente successen van Liverpool.

"Om hem te zien spelen is bijna perfectie", steekt Keown van wal bij talkSPORT. Hij ziet dat Van Dijk enorme stappen heeft gemaakt sinds zijn periode bij Celtic. "Toen hij in Schotland speelde was hij een 'nobody' en niemand wilde hem eigenlijk hebben. Hij ging naar Southampton, maar iedereen had hem kunnen oppikken."

"Hij was misschien een speler die wat langer de tijd nodig had om volwassen te worden, maar nu staat hij er en wil hij winnen", vervolgt Keown. "Hij heeft daar een heel groot aandeel in bij Liverpool." De Engelsman denkt dat Manchester City zich nog weleens achter de oren krabt. "Zij wilden niet zoveel geld voor hem betalen, 84 miljoen euro was het? Dat lijkt nu een koopje."

Mede dankzij Van Dijk maken ook de andere Liverpool-verdedigers indruk. "Met Joël Matip, Dejan Lovren en Joe Gomez, heeft Liverpool de vier beste centrale verdedigers van de Premier League. Als je naast Van Dijk speelt, geeft dat gewoon zoveel vertrouwen."