Van Marwijk snapt Ajax-keuze wel: 'Erger me kapot aan dat soort spelers'

Van Marwijk snapt Ajax-keuze wel: 'Erger me kapot aan dat soort spelers'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 11:56zo 12-01-2020 om 11:56

Ajax verraste op het trainingskamp in Qatar door een heuse ingooicoach mee te nemen. Stijn Vreven en Bert van Marwijk vinden het niet zo'n gekke gedachte van de landskampioen.

De Deen Thomas Grønnemark leerde de spelers van coach Erik ten Hag de fijne kneepjes van het ingooien. "Ajax heeft de financiële ruimte om daar een specialist voor aan te stellen. Waarom zou je het laten?", reageert Vreven in het Algemeen Dagblad. De Belg stond zelf te boek als een specialist. "Je zal er een goal door maken die de titel oplevert. Dan is het de investering al waard."

"Ik snap best dat mensen zeggen: doe eens even normaal. Moeten die profs nu heel lullig leren een balletje in te gooien? Maar zoals je merkt: ik juich het wel toe", vervolgt Vreven. "Een ingooi levert opvallend genoeg veel balverlies op. Het is voor een tegenstander vaak hét moment om druk te zetten. Elk foutje kan dan fataal zijn."

Ook Van Marwijk ziet dat er 'een soort taboe rust' op het trainen van inworpen. "Je kunt de reacties zo uittekenen als een trainer van een topclub daaraan begint. Dan word je belachelijk gemaakt door de buitenwereld en misschien ook wel door de spelers. Het staat een beetje klungelig, maar het is wel de moeite waard. Pas als deze trainer op de foto naast Jürgen Klopp staat, is dat wat anders. Dat zegt wel genoeg", meent de oud-bondscoach.

Van Marwijk stelt dat hij zich mateloos kan storen aan spelers die ongeïnteresseerd ingooien. "Met een stuit vlak voor de voeten, weet je wel. Of op iemands verkeerde been. Daar erger ik me kapot aan. Want dat levert zo ongelofelijk veel onnodig balverlies op."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws