Onana schuift mogelijke Ajax-opvolger naar voren: 'Hij kan dat zeker aan'

Onana schuift mogelijke Ajax-opvolger naar voren: 'Hij kan dat zeker aan'

12-01-2020 12:35
70

Andre Onana vindt dat Bruno Varela de kwaliteiten heeft om hem op te volgen bij Ajax. De Kameroener kan het goed vinden met de Portugese reservedoelman van de Amsterdammers.

"Toen Bruno bij Ajax kwam, had ik niet verwacht dat hij zo goed zou zijn. Iedere dag maakt hij weer indruk op mij en ook als persoon is hij geweldig", zegt Onana op de clubsite. "Ik ben heel, heel erg blij dat hij er is. Hij is voor mij belangrijk, hij geeft mij veel vertrouwen en adviseert mij veel. Wat grappig is: ik ben de keeper die speelt, maar ik leer vooral van hem."

Volgens Onana is de Benfica-huurling 'bijna altijd blij'. "Waarom zou je huilen als je kan lachen? Je hebt een familie, je gezondheid is goed, waarom zou je niet blij zijn? Bruno is iemand die zo in het leven staat, hij probeert van ieder moment te genieten en hij wil altijd plezier hebben. Door Bruno ga ik ook steeds meer zo in het leven staan."

Tijdens de trainingen zijn de Ajax-keepers desondanks 'altijd in gevecht'. "Het is altijd heel intens, we zijn dan voor even geen vrienden. Als ik win, weet ik al dat hij in de bus niet meer zal praten", aldus Onana. "Als Bruno zo hard blijft werken zoals hij nu doet, heeft hij een grote toekomst voor zich. Hij heeft nu al veel ervaring. Als hij de kans krijgt om eerste keeper van Ajax te worden, kan hij dat zeker aan", voorspelt de Kameroener.