Limburgse derby twee keer stilgelegd na misdragingen van Roda-supporters

Limburgse derby twee keer stilgelegd na misdragingen van Roda-supporters

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 12:43zo 12-01-2020 om 12:43

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 12:50zo 12-01-2020 om 12:50

De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV Maastricht is zondag in ruim een kwartier tijd twee keer stilgelegd. De fans van de thuisploeg uit Kerkrade staken massaal vuurwerk af, waardoor arbiter Pol van Boekel genoodzaakt was het duel te staken.

Roda en MVV hadden pas net afgetrapt toen Van Boekel het spel voor de eerste keer moest stilleggen in het Parkstad Limburg Stadion. Door de harde wind trok de dikke laag rook echter snel weg, waarna het spel werd hervat. Na iets meer dan een kwartier was het wederom raak. De Roda-aanhang stak opnieuw vuurpijlen en rookbommen af. Van Boekel moest de derby daardoor opnieuw staken. De tweede keer zochten de spelers bovendien de kleedkamer op.

Het treffen werd na ongeveer twintig minuten weer hervat, maar wel met een duidelijke waarschuwing voor het thuispubliek. Als de Roda-fans een derde keer over de schreef gaan, wordt het duel definitief gestaakt. Voor Roda, dat al met een gat in de begroting kampt, dreigt in ieder geval een forse boete van de KNVB.

"We hebben afgesproken met de autoriteiten, dat zijn de politie en burgemeester, dat dit de laatste kans is. Bij de eerstvolgende keer vuurwerk wordt er definitief gestaakt", stelt Van Boekel voor de camera van FOX Sports.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws