Klopp vestigt Liverpool-record: 'Het is bijzonder, maar voelt niet speciaal'

Klopp vestigt Liverpool-record: 'Het is bijzonder, maar voelt niet speciaal'

12-01-2020 13:15
24

Dat Liverpool in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur een clubrecord vestigde door voor het 38ste competitieduel op rij niet te verliezen, doet Jürgen Klopp niet veel. De Liverpool-manager houdt zich naar eigen zeggen meer bezig met het winnen van prijzen.

"Het voelt op de een of andere manier niet heel speciaal. We weten het en het is ook wel bijzonder, maar ik kan er niet heel veel mee. Als iemand je een trofee uitreikt, dan is het klaar, maar tot die tijd moet je blijven vechten", vertelt Klopp in Engelse media. "We moeten doorgaan, omdat onze concurrenten zo sterk zijn. Pep (Guardiola, red.) geeft niet op."

Mourinho
Spurs-manager José Mourinho meent dat zijn ploeg recht had op meer na de 0-1 nederlaag. De Londenaren waren in de tweede helft de bovenliggende partij, nadat Liverpool de score voor rust had geopend. Mourinho baalt hoe die goal tot stand kwam. "We hadden een halfuur lang op ingooien getraind en nu verliezen we de wedstrijd door een ingooi. De arbitrage deed het goed, maar de assistent zag niet dat Mané de bal aanraakte. Het was een ingooi voor ons, niet voor Liverpool. Dat weet ik tweehonderd procent zeker."

Volgens Mourinho zit Spurs in de hoek waar de klappen vallen. "Dit was een treffen tussen het beste team ter wereld en een team dat een lastige fase doormaakt met blessures. De jongens hebben het fantastisch gedaan en Liverpool had geluk. Ze hadden een tegengoal kunnen krijgen én een rode kaart voor de tackle van Robertson, maar de VAR was op dat moment thee aan het drinken."