'Kampioen worden, KNVB Beker winnen en Europa League winnen. That's it'

'Kampioen worden, KNVB Beker winnen en Europa League winnen. That's it'

12-01-2020 13:33 Laatste update: 13:39
104

Ajax eindigde 2019 enigszins in mineur met de uitschakeling tegen Valencia in de Champions League en de nederlaag in de Eredivisie-topper tegen AZ. Dusan Tadic erkent dat de vermoeidheid toesloeg bij de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"We waren vooral mentaal moe, onder meer door de shock in de Champions League. Het was fijn om even bij de familie te zijn. Iedereen heeft zich vermaakt en zijn rust gepakt. Nu is de batterij weer vol en zijn we klaar om ertegenaan te gaan", laat de Servische aanvoerder weten aan Voetbal International.

Nu Quincy Promes weer fit is en Ryan Babel werd gepresenteerd, is Tadic duidelijk over wat er verwacht mag worden van Ajax in de tweede seizoenshelft. "Dat we de jacht openen op drie prijzen. We willen kampioen worden, de KNVB Beker winnen en de Europa League winnen. That's it. Daar moeten we klaar voor zijn. We moeten gefocust blijven en goed voor onszelf zorgen: iedereen moet fit blijven de komende vijf à zes maanden."

Ajax kende vorig jaar een valse start na de winterstop. Daar is de 31-jarige aanvaller zich bewust van. "Vorig jaar was de start niet goed. Daar denken we nu aan, dat zal niet opnieuw gebeuren. Ik denk dat we niet twee keer dezelfde fout maken, we zullen vanaf het begin scherp zijn."