'Xavi vindt het te vroeg en opteert voor terugkeer bij FC Barcelona in de zomer'

'Xavi vindt het te vroeg en opteert voor terugkeer bij FC Barcelona in de zomer'

12-01-2020 13:54 Laatste update: 14:00
37

Xavi wordt voorlopig nog niet de nieuwe trainer van FC Barcelona. Het 39-jarige clubicoon heeft aangegeven dat hij het seizoen wil afmaken bij Al-Sadd, melden onder meer Mundo Deportivo en Marca zondag.

Barça-directeuren Éric Abidal en Oscar Grau brachten de afgelopen dagen een bezoek aan Xavi in Qatar. Het doel was om de voormalige middenvelder te verleiden tot een terugkeer naar Camp Nou, waar hij per direct trainer Ernesto Valverde zou moeten opvolgen. Spaanse media schreven al dat Xavi enigszins werd overvallen door het verzoek van zijn jeugdliefde.

Xavi heeft zondagochtend in een derde en voorlopig laatste gesprek met Abidal en Grau aangegeven dat hij het te vroeg vindt om nu al terug te keren, schrijven Marca en MD. De oud-middenvelder wil zijn contract bij Al-Sadd respecteren en zou twijfelen of dit het juiste moment is om in te stappen, weet ook RAC1. Opvallend genoeg komt Diario Sport met een andere lezing: Xavi zou er juist wel naar neigen om nu al ja te zeggen, al heeft een dienstverband in de zomer zijn voorkeur.

Volgens Spaanse media lijdt het dan ook geen twijfel dat Xavi uiteindelijk terugkeert in Catalonië, nu of in de zomer. Voor hem ligt een contract tot medio 2022 klaar. "Trainer zijn van Barcelona is mijn droom, dat kan ik niet verbergen. Dat heb ik heel vaak gezegd, in veel interviews. Iedereen weet dat", liet hij al weten.

Het is onduidelijk wat er nu met Valverde gebeurt. De oefenmeester heeft zijn langste tijd bij Barça gehad na de uitschakeling tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, maar mogelijk dient hij die verbintenis nu wel uit.