Spektakel bij Roda JC - MVV, onverslaanbaar Go Ahead schrijft historie, NEC wint

12-01-2020 18:45 Laatste update: 14:31
84

De hervatting van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen is tumultueus verlopen voor Roda JC en MVV. De Limburgse derby werd tot twee keer toe gestaakt en MVV leek voor de tweede keer dit seizoen te winnen van de aartsrivaal: de Maastrichtenaren gingen met een 0-2 voorsprong de blessuretijd in, maar Roda knokte zich toch nog terug tot 2-2.

Na één minuut was het al raak: aanhangers van de thuisploeg lieten zich gelden met rookbommen, waardoor de wedstrijd tijdelijk onderbroken moest worden. Roda JC pikte de draad op en kreeg een goede kans via Ike Ugbo, maar na een kwartier spelen ging het voor een tweede keer mis. Nadat er opnieuw vuurwerk af werd gestoken, dirigeerde arbiter Pol van Boekel beide ploegen naar binnen.

MVV kwam het beste uit de tweede onderbreking. Enes Mahmutovic kopte op het lichaam van keeper Tom Muyters en Joshua Holtby kopte knap raak uit een voorzet van Thijmen Goppel: zijn doelpunt werd echter afgekeurd na een duwfout van Joeri Schroijen. Beide ploegen gingen – iets later dan gepland – met 0-0 de rust in, maar MVV bleef voor dreiging zorgen.

Twintig minuten voor tijd werd de ban uiteindelijk gebroken: Goppel kwam door op rechts, gaf de bal panklaar voor en zag Schroijen afronden. Roland Alberg had kort daarna voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar verprutste zijn opgelegde kans door van dichtbij over te schieten. Koen Kostons leek de wedstrijd drie minuten voor tijd in het slot te gooien met een wonderschone stift: 0-2.

Direct daarna werd het echter weer spannend, na een black-out van Schroijen: de linkspoot wilde terugspelen op doelman Nigel Bertrams, maar zag Alberg over het hoofd. MVV was compleet van de leg door de aansluitingstreffer en moest in de blessuretijd zelfs nog de 2-2 incasseren: Bertrams redde half na een hoge bal en Ugbo profiteerde. Daar bleef het ook bij: MVV gaf een zekere overwinning weg, maar behoudt zijn voorsprong van twee punten op de rivaal.

Almere City FC - Go Ahead Eagles: 1-1
Go Ahead Eagles schreef zondag geschiedenis. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor ook niet van Almere City FC (1-1) en is nu negentien officiële wedstrijden op rij ongeslagen. James Efmorfidis opende de score namens Almere, waarna invaller Adrian Edqvist koud in het veld de gelijkmaker liet aantekenen.

NEC - FC Den Bosch: 1-0
Met de zeventienjarige Dirk Proper voor het eerst in de basis boekte NEC een benauwde zege op FC Den Bosch. Jonathan Okita zorgde in de eerste helft - op dat moment tegen de verhouding in - voor het enige doelpunt. Door de zege klimt NEC naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch staat elfde.