De Jong scoort voor het eerst in twee maanden: probleemloze Copa-zege voor Sevilla

De Jong scoort voor het eerst in twee maanden: probleemloze Copa-zege voor Sevilla

12-01-2020 15:05
73

Luuk De Jong heeft zondagmiddag weer eens het net gevonden namens Sevilla FC. De Nederlandse spits opende de score tijdens het Copa del Rey-duel met vierdedivisionist UM Escobedo, dat uiteindelijk met 0-5 aan de kant werd geschoven.

De nummer zes van de Tercera División hield een kwartier stand tegen Sevilla, totdat De Jong toesloeg: de aanvalsleider kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en schoot raak. Voor de Oranje-international was het zijn eerste treffer sinds 10 november, toen hij de stadsderby tegen Real Betis besliste.

Sevilla kwam nog voor rust op 0-2 via Nolito, die scoorde uit de rebound. De doelpuntenmaker bereidde in de tweede helft ook de 0-3 van Lucas Ocampos voor: De Jong had op de lijn zijn tweede van de middag kunnen maken, maar besloot van de kopbal van zijn Argentijnse ploeggenoot af te blijven. Franco Vázquez en Óliver Torres verzorgden het slotakkoord: 0-4 en 0-5.

Na de probleemloze bekerzege volgt een pittige opdracht voor Sevilla. De nummer vier van de Primera División speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Real Madrid. Daarna wacht de volgende bekerwedstrijd tegen een nader te bepalen tegenstander.