Gunst zet een tackle in op Thijmen Goppel

MVV-'persona non grata' debuteert in derby tegen oude club: 'Het was speciaal'

MVV-'persona non grata' debuteert in derby tegen oude club: 'Het was speciaal'

12-01-2020 15:39 Laatste update: 17:03
1

Vuurwerk, rookbommen en twee doelpunten in de blessuretijd: de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV verliep al turbulent, maar had voor Maxime Gunst een extra saillant tintje. De 27-jarige linksback was voor de winterstop persona non grata bij MVV en tekende uitgerekend bij de rivaal uit Kerkrade.

Zondagmiddag maakte Gunst zijn officiële debuut voor Roda JC, dat hem nog lang zal heugen. "Als ik zeg dat het niets was, dan lieg ik. Het was wel speciaal", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Je probeert je focus op de wedstrijd te houden en bepaalde emoties uit te schakelen, om te zetten in positieve energie. Maar het was al bij al bijzonder."

De laatste wedstrijd van Gunst dateert van 26 april, daarna werd hij door MVV-trainer Fuat Usta uit de selectie gezet. "Al een tijdje geleden. Je weet dat je meteen aan de bak kan. Bij MVV hebben ze een paar goede spelers met snelheid, dus het was meteen volle bak. Naar het einde van de wedstrijd toe begon ik het wel te voelen, maar dan speel je gewoon door, op karakter."

Ook zijn medespelers toonden karakter: MVV kwam drie minuten voor tijd op 0-2, maar na een sensationeel verlopen blessuretijd stond er een 2-2 stand op de borden. "Of ik het nog zag gebeuren? Nee. Maa aan de andere kant, je kunt twee dingen doen: accepteren dat het 0-2 blijft of op karakter, op intuïtie en dingen afdwingen. Dat hebben we gedaan."