Roda plaatst statement na stilgelegde derby: 'Veiligheid ook zaak van de fans'

Roda plaatst statement na stilgelegde derby: 'Veiligheid ook zaak van de fans'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 15:51zo 12-01-2020 om 15:51

Roda JC baalt van de gebeurtenissen tijdens de Limburgse derby tegen MVV van zondagmiddag, laat men weten in een statement via de clubkanalen. De wedstrijd moest tot twee keer toe stilgelegd worden vanwege het afsteken van rookbommen ander vuurwerk.

De nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie kondigt maatregelen aan tegen de betrokkenen. 'De politie doet verder onderzoek en samen met het OM, Gemeente Kerkrade en Roda JC zal bekeken worden of, en zo ja welke maatregelen kunnen worden getroffen tegen de personen die verantwoordelijk zijn', laat de club weten. 'Het is enorm jammer dat een deel van de supporters het verpest voor de mensen die gewoon fijn naar een wedstrijd willen kijken in het stadion.'

De derby tegen MVV is traditioneel beladen en vergt de laatste jaren veel politie-inzet. Roda JC noemt de veiligheid in de stadions 'niet alleen een zaak van de overheid, maar zeker ook van supporters'. De club streeft dan ook naar 'normalisatie' van de inzet van politie en beveiligers. 'Het gedrag dat supporters vandaag hebben laten zien, draagt daar niet toe bij', klinkt het.

Na de twee onderbrekingen werd er 'gewoon' doorgespeeld in Kerkrade. De slotfase van de derby verliep ronduit sensationeel: MVV kwam via Koen Kostons op 0-2, maar Roda sleepte in de blessuretijd alsnog een punt uit het vuur via Roland Alberg en Ike Ugbo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws