'Ik herken mezelf in Frenkie de Jong, maar de vergelijking gaat nog niet echt op'

'Ik herken mezelf in Frenkie de Jong, maar de vergelijking gaat nog niet echt op'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 19:44zo 12-01-2020 om 19:44

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 19:54zo 12-01-2020 om 19:54

De zeventienjarige Dirk Proper maakte zondag zijn basisdebuut voor NEC. In Nijmegen wordt de jeugdinternational vergeleken met Frenkie de Jong en dat snapt Proper ergens wel, ook al maakt hij zich geen illusies.

"Frenkie de Jong is een speler waar ik heel erg naar opkijk", zegt Proper na de 1-0 zege van NEC op FC Den Bosch tegen FOX Sports. "Ik vind het een heel mooie voetballer. Hij speelt op dezelfde positie als ik, maar ik durf mezelf nog niet met hem te vergelijken."

Proper volgt de verrichtingen van De Jong bij FC Barcelona en het Nederlands elftal. "Ik heb er natuurlijk heel veel aan als ik naar hem kijk. Hij probeert de bal altijd naar voren te spelen, daar herken ik mezelf wel in. Maar de vergelijking gaat nog niet echt op."

Eerst focust de international van Oranje O17 zich op NEC. Hij begon zondag voor het eerst in de basis bij de Nijmegenaren. "Ik ben een jonge jongen, dus misschien was ik een beetje verbaasd. Maar aan de andere kant heb ik het goed gedaan tijdens het trainingskamp en was er een plekje vrij op het middenveld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws