Gretige Blind 'on hold' bij Ajax: 'Hij is niet te houden, hij wil het veld op'

Gretige Blind 'on hold' bij Ajax: 'Hij is niet te houden, hij wil het veld op'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 20:21zo 12-01-2020 om 20:21

Daley Blind staat te springen om weer aan de slag te gaan bij Ajax. De verdediger herstelt van een hartspierontsteking, maar volgens trainer Erik ten Hag wil hij niets liever dan terugkeren op het trainingsveld.

Ten Hag trapt wel op de rem en geeft aan dat andere dingen nu voorop moeten staan bij Blind. "Voor Daley geldt hetzelfde als voor Dest: het allerbelangrijkste is zijn welzijn. Daley is net getrouwd, heeft een kindje, hij heeft die verantwoordelijkheid in zijn leven", vertelt Ten Hag in een interview met Voetbal International. "Maar ik heb aan Daley gemerkt dat hij ontzettend gretig is. Hij is niet te houden, hij wil het veld op. Hij vindt het vreselijk dat hij nu even 'on hold' is gezet totdat er duidelijkheid is. Mentaal is hij helemaal klaar om op het veld te staan."

Ten Hag hoopt wel zo snel mogelijk weer over de verdediger te kunnen beschikken. "Over de termijn is niets te zeggen, maar natuurlijk kan ook ik niet wachten tot hij weer helemaal terug is. Maar wel als het verantwoord is. Zijn gezondheid staat voorop."

Transfers
Ajax werd in de zoektocht naar een vervanger voor Blind in verband gebracht met Tottenham Hotspur-speler Jan Vertonghen, maar die deal ging om financiële redenen niet door. Het bleef daardoor qua transfers rustig bij de club uit Amsterdam. "Wij kennen onze spelers, weten hoe zij erin staan. Ze zijn met Ajax bezig, ze weten dat we een goede groep hebben. Ze hebben het naar hun zin en hoeven in de winter niet te vertrekken. Dat we in de zomer een andere discussie hebben, is helder. Maar nu beseffen deze spelers: wij vormen een team, we kunnen wat winnen met deze groep. Dat proces willen we met elkaar afmaken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws