'Barça schakelt door na afhaken Koeman: Pochettino nieuwe topkandidaat'

'Barça schakelt door na afhaken Koeman: Pochettino nieuwe topkandidaat'

12-01-2020 22:13 Laatste update: 23:02
32

FC Barcelona blijft verder zoeken naar een mogelijke opvolger van Ernesto Valverde. Ronald Koeman en Xavi gaven al aan niet van plan te zijn om halverwege het seizoen in te stappen, waardoor de club zich nu richt op Mauricio Pochettino.

Barcelona lijkt er alles aan gelegen om zo snel mogelijk een vervanger te vinden voor Valverde, die zijn laatste beetje krediet in Catalonië verspeeld lijkt te hebben na het 3-2 verlies tegen Atlético Madrid in de Spaanse Supercup. Waar Koeman en Xavi aangaven (nog) geen interesse te hebben, hoopt Barça wel op een positieve reactie van Pochettino, die na zijn ontslag bij Tottenham Hotspur zonder club zit. Dat weet RAC1.

Volgens het medium is Pochettino na het afhaken van Koeman en Xavi de droomkandidaat om Valverde op te volgen. Hij zou het team kunnen 'leiden' en wordt in staat geacht het team 'op te schudden'. 

Een probleem voor Barcelona lijkt wel dat Pochettino in het verleden al aangaf nooit voor de club te willen werken. De coach sloot zijn carrière af bij stadsgenoot Espanyol en begon er zijn trainerscarrière. Hij zou daarom niet bij Barça aan de slag willen.