PSG verspeelt punten na spektakelstuk met zes goals tegen AS Monaco

12-01-2020 23:00
5

Paris Saint-Germain heeft punten laten liggen in een spektakelstuk tegen AS Monaco. PSG had wel het betere van het spel, maar het was Monaco dat dodelijk effectief met de kansen omsprong. Uiteindelijk gaf het scorebord na het laatste fluitsignaal 3-3 aan.

De wedstrijd schoot werkelijk uit de startblokken in Parijs. Al na drie minuten spelen lag de bal voor het eerst in het net: na een geweldige bal van Marco Verratti kwam Neymar volledig vrij voor Monaco-keeper Benjamin Lecomte. Die verkleinde zijn doel niet goed genoeg, waardoor de Braziliaan simpel binnen kon tikken in de korte hoek.

PSG zat dus meteen op rozen, maar het was Monaco dat vervolgens twee keer toesloeg. Door treffers van Gelson Martins en Wissam Ben Yedder stond er nog voordat er een kwartier gespeeld was een 1-2 tussenstand op het bord.

Na deze twee snelle doelpunten van de uitploeg was de beurt echter weer aan PSG, dat nog voor rust weer op voorsprong kwam. Een eigen doelpunt van Fodé Ballo-Touré en een benutte strafschop van Neymar zorgden voor een 3-2 ruststand. De bal ging op de stip na een overtreding van Gelson Martins op Kylian Mbappé en na een merkwaardige aanloop legde Neymar de bal in het net.

Na rust ging de storm van beide ploegen wat liggen. Er viel nog één doelpunt en dat was een zure voor PSG. Islam Slimani kreeg de bal na een afgeslagen schot voor zijn voeten, passeerde Keylor Navas en tikte de 3-3 in het doel. Het betekent puntenverlies voor PSG, dat nog wel steeds vijf punten voorsprong heeft op nummer twee Olympique Marseille. Daarnaast heeft de ploeg van trainer Thomas Tuchel ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrent.