'Of er nog versterking komt is verhaal voor De Jong, niet voor mij als trainer'

'Of er nog versterking komt is verhaal voor De Jong, niet voor mij als trainer'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 08:40ma 13-01-2020 om 08:40

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 08:43ma 13-01-2020 om 08:43

Het is nog niet duidelijk wie tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop het doel verdedigt van PSV. Jeroen Zoet zou in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen een kans krijgen van trainer Ernest Faber, maar de sluitpost was niet fit genoeg om te starten.

Hierdoor lijkt Lars Unnerstall de aangewezen persoon om onder de lat plaats te nemen tegen VVV. Faber loopt nog niet vooruit op de zaken. "Pas volgende week beslissen we wie het doel tegen VVV verdedigt", vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is jammer dat Jeroen (Zoet, red.) dit trainingskamp niet in actie kon komen. Hij kampte met lichte klachten, maar we verwachten hem wel snel terug." Over Zoet werd eerder nog gezegd dat hij deze transferperiode kon vertrekken bij PSV, maar dat lijkt dus niet het geval.

Naast de kwestie Zoet speelt ook nog steeds het probleem op de linksbackpositie bij PSV. De Eindhovenaren worden in verband gebracht met AC Milan-verdediger Ricardo Rodríguez, maar een deal is er nog niet. "We hebben geen speler in de ploeg die daar van nature echt kan spelen", aldus Faber. De coach hoopt deze maand nog een versterking te verwelkomen, maar is hierbij afhankelijk van technisch directeur John de Jong. "Dat betekent niet dat niemand het kan en er is zeker een aantal alternatieven. Of er nog een versterking komt, is een verhaal voor John de Jong en in principe niet voor mij als trainer."

Tijdens de oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Qatar kwam PSV telkens op achterstand. "We moeten vooruit durven verdedigen", vervolgt Faber. "Bij omschakelingen zie je nu nog dat we wel heel snel achteruit rennen en de ruimtes groot worden in plaats van dat we proberen bij elkaar te kruipen. We leiden tegengoals te vaak zelf in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Voor wie moet Faber tegen VVV kiezen?

(563 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws