Fledderus werkt mee aan Groningen-transfer: 'Zien het lastige van zijn situatie'

Fledderus werkt mee aan Groningen-transfer: 'Zien het lastige van zijn situatie'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 09:19ma 13-01-2020 om 09:19

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 10:15ma 13-01-2020 om 10:15

Charlison Benschop staat op het punt om FC Groningen te verruilen voor Apollon Limasol. De spits is op het moment op Cyprus om de laatste details door te spreken en de technisch directeur van Groningen, Mark-Jan Fledderus, verwacht dat de deal snel gesloten is.

"De onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium. Ik denk dat het tot een akkoord komt", vertelt Fledderus in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Benschop maakte vorige seizoen de overstap van FC Ingolstad naar Groningen, maar lijkt dus alweer te vertrekken. De spits wist geen basisplaats te veroveren en moet Kaj Sierhuis en Joel Asoro voor zich dulden. Daarnaast staat Romano Postema, een groot talent uit de jeugd, op het punt door te breken.

Het was voor Benschop voldoende reden om het gesprek met Apollon Limasol aan te gaan. Hij beseft dat hij anders de doorstroming van talent in de weg zou staan in Groningen. Daarom was Fledderus bereid mee te werken aan een vertrek. "Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat hij voor FC Groningen een goede spits zou kunnen zijn", aldus de technisch directeur. "Aan de andere kant hebben wij de beschikking over andere talentvolle spelers voor zijn plek. We zien het lastige van zijn situatie en hebben gezegd bereid te zijn om mee te denken."

Groningen lijkt dus niet van plan, mocht Benschop daadwerkelijk vertrekken, een nieuwe spits aan te trekken. Benschop kwam dit seizoen achttien keer in actie voor Groningen, meestal als invaller. Hij maakte drie doelpunten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws