Kopzorgen voor Faber bij PSV: 'Of hij op tijd terug is voor VVV weet ik niet'

Kopzorgen voor Faber bij PSV: 'Of hij op tijd terug is voor VVV weet ik niet'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 11:14ma 13-01-2020 om 11:14

PSV-trainer Ernest Faber moet in aanloop naar de Eredivisie-hervatting tegen VVV-Venlo nog een flinke puzzel leggen in zijn voorhoede. Het is zeer de vraag of Steven Bergwijn op tijd fit is voor het bezoek aan Limburg op zondag 19 januari.

"Ik verwacht hem op korte termijn terug te hebben, maar of dat snel genoeg is voor VVV weet ik niet", reageert Faber in De Telegraaf. Vooral de spitspositie is dun bezet. Donyell Malen komt dit seizoen niet meer in actie, Sam Lammers is nog niet geheel wedstrijdfit en Kostas Mitroglou kampt met een fysieke achterstand.

Het gebrek aan scorend vermogen brak PSV in de oefenduels met Club Brugge en KAS Eupen op. Beide Belgische clubs trokken in Qatar met 1-2 aan het langste eind. "In dit soort weken trek je de teugels aan qua fysieke arbeid. Dan is de frisheid een beetje weg. Je kunt met 4-0 winnen, maar dat zegt mij niet zoveel. Ik wilde vooral zien wat iedereen kan op welke positie", stelt Faber.

De interim-trainer gaf al aan dat de Eindhovenaren de goals te makkelijk weggeven, maar hij blijft optimistisch. "Als deze groep fris is, zit er heel veel voetbal, creativiteit en beweging in. Als we de nadruk kunnen leggen op waar we goed in zijn dan kunnen we van iedereen winnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws