Iniesta noemt handelswijze Barça lelijk en pijnlijk: 'Voor trainer en club'

Iniesta noemt handelswijze Barça lelijk en pijnlijk: 'Voor trainer en club'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 12:22ma 13-01-2020 om 12:22

Andrés Iniesta is niet gecharmeerd van de handelswijze van FC Barcelona. De Catalanen zijn achter de schermen druk op zoek naar een nieuwe trainer, terwijl Ernesto Valverde nog 'gewoon' aan het roer staat.

De dagen van Valverde in Camp Nou zijn geteld na de uitschakeling tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Barça-directeuren Éric Abidal en Oscar Grau reisden naar Qatar om clubicoon Xavi te benaderen voor een terugkeer, maar hij bedankte. Dat geldt ook voor Ronald Koeman. Toch is de kans aanwezig dat Valverde maandag nog wordt ontslagen.

"Als dit allemaal klopt, dan is de manier waarop dit wordt gedaan vrij lelijk. Ik denk dat er altijd respect zou moeten zijn voor de trainer. Zijn positie is nu wel erg verzwakt", reageert Iniesta in gesprek met Onda Cero.

De 35-jarige middenvelder van Vissel Kobe wordt ook gevraagd naar zijn voorkeur: Xavi of Koeman. "Voor iedereen valt wel iets te zeggen. Guardiola was trainer van Barça B toen hij het eerste elftal overnam. Xavi kent de club van binnenuit en zal alle variabelen hebben geanalyseerd. Koeman heeft weer veel ervaring als coach en Xavi begint pas net, maar ervaring zegt ook niet altijd alles."

Iniesta stelt dat hij ook prima overweg kan met Valverde en noemt de huidige situatie 'pijnlijk'. "Maar niet alleen voor de trainer, ook voor de club en de fans." De Catalanen worden ondertussen ook aan tal van andere coaches gelinkt, waaronder Mauricio Pochettino en Massimiliano Allegri. Valverde leidde maandagochtend nog wel de training temidden van de geruchten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws