Promotieheld van RKC Waalwijk vertrekt per direct naar Bulgarije

Promotieheld van RKC Waalwijk vertrekt per direct naar Bulgarije

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 13:46ma 13-01-2020 om 13:46

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 14:06ma 13-01-2020 om 14:06

RKC Waalwijk neemt afscheid van Stijn Spierings. De Brabanders bevestigen dat de club tot een akkoord is gekomen met Levski Sofia, dat de middenvelder per direct overneemt.

Spierings werd vandaag medisch gekeurd bij zijn nieuwe werkgever in Bulgarije en laat RKC dus achter zich. "We betreuren het vertrek van Stijn uiteraard ten zeerste. Hij is in zijn tijd in Waalwijk meerdere malen erg belangrijk geweest voor RKC, met zijn doelpunt tegen Go Ahead Eagles uiteraard als absoluut hoogtepunt", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubwebsite.

Sinds januari 2019 stond Spierings onder contract bij RKC, dat hem overnam Sparta Rotterdam. In Waalwijk speelde de middenvelder een cruciale rol in de promotie naar de Eredivisie. Hij nam de beslissende treffer (4-5) voor zijn rekening in de promotiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op de website omschrijft RKC dat doelpunt als 'één van de belangrijkste doelpunten in de clubgeschiedenis'.

In totaal kwam Spierings tot 14 doelpunten in 41 officiële wedstrijden voor RKC, dat een half miljoen euro vroeg voor Spierings maar geen uitspraken doet over het daadwerkelijk ontvangen bedrag. Het contract van Spierings liep aan het einde van het seizoen af, waardoor de Waalwijkers hem deze winter moesten verkopen om nog een transfersom aan hem over te houden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws