Maandag transferdag: ADO Den Haag hengelt ook Belg De Bock binnen

Maandag transferdag: ADO Den Haag hengelt ook Belg De Bock binnen

13-01-2020 15:05 Laatste update: 15:12
60

ADO Den Haag heeft maandag in navolging van George Thomas ook de komst van Laurens de Bock bevestigd. De 27-jarige Belg komt op huurbasis over van Leeds United, met een optie tot koop in de zomer.

"Ik heb veel goede dingen gehoord en gezien van de club, zoals bijvoorbeeld de fanatieke fans en het mooie stadion. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan", reageert De Bock op de clubsite. "Het team heeft een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug, maar we gaan er alles aan doen om op overtuigende wijze in de Eredivisie te blijven. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen."

Voor De Bock komt er een einde aan een teleurstellend avontuur in Engeland. De linksbenige verdediger, die voornamelijk als linksback speelt, werd door Leeds United overgenomen van Club Brugge, maar wist nooit te overtuigen. Gedurende de eerste seizoenshelft speelde De Bock al op huurbasis voor League One-club Sunderland, maar daar raakte hij al snel zijn basisplaats kwijt.

ADO strijdt tegen degradatie en staat op dit moment op de zeventiende plaats in de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen zou dat directe degradatie betekenen. Onder leiding van trainer Alan Pardew hoopt de club de weg omhoog te vinden. Naast Thomas en De Bock kwam ook Sam Stubbs al over uit Engeland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s