FC Emmen draait topjaar na promotie, boekt recordwinst en kijkt naar nieuw stadion

FC Emmen draait topjaar na promotie, boekt recordwinst en kijkt naar nieuw stadion

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 20:21ma 13-01-2020 om 20:21

FC Emmen heeft een recordwinst geboekt over het seizoen 2018/2019. Dat heeft de Drentse club vooral te danken aan het goedgevulde stadion sinds de promotie naar de Eredivisie.

Op de nieuwjaarsreceptie maakte Emmen de positieve resultaten bekend. Na belastingaftrek werd er een winst van 831.000 euro geboekt terwijl het eigen vermogen van de club is gestegen naar 945.000 euro.

Vooral de bezoekersaantallen zorgen voor de goede cijfers, waarbij de verkoop van Kjel Scherpen aan Ajax niet is meegenomen. Emmen kwam in het seizoen 2018/2019 weer in de Eredivisie uit nadat het promoveerde en dat zorgde voor een vol stadion. Ook nu is de Oude Meerdijk elke wedstrijd zo goed als uitverkocht en ook sponsoren zouden zich blijven aandienen.

Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers zou nu ook haast willen maken met een nieuw stadion. Voor 1 mei moet er duidelijkheid zijn over de eventuele komst van een nieuw stadion. "We onderzoeken de diverse mogelijkheden, samen met projectontwikkelaar Peter van Dijk. Bij een nieuw stadion, met gras op het hoofdveld, willen we ook het huidige stadion een functie geven. Denk bijvoorbeeld om van twee of drie tribunes een sporthal te maken", zo tekende RTV Drenthe op uit de mond van Lubbers.

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws