Aston Villa sluit huurdeal en haalt ervaren doelman terug naar Premier League

Aston Villa sluit huurdeal en haalt ervaren doelman terug naar Premier League

13-01-2020 20:31 Laatste update: 14-01-2020 10:14
7

Pepe Reina keert terug in de Premier League. De Spaanse doelman, die jarenlang bij Liverpool onder de lat stond, verlaat AC Milan en maakt het seizoen op huurbasis af bij Aston Villa.

Reina kwam na dienstverbanden in Spanje bij FC Barleona en Villareal tussen 2005 en 2013 uit voor Liverpool en speelde maar liefst 395 wedstrijden voor de huidige koploper van de Premier League. Na een verhuurperiode aan Napoli kwam Reina via Bayern München definitief onder contract te staan bij Napoli, dat hem in de zomer van 2018 transfrvrij naar AC Milan zag vetrekken. Tot nog toe kwam de Spanjaard tot 13 optredens voor Milan, dat de sluitpost nu op huurbasis laat terugkeren naar Engeland.

Aston Villa zocht afgelopen zomer naar een ervaren doelman en vond die in de persoon van Tom Heaton. Maar de ploeg van aanvaller Anwar El Ghazi moet de doelman vanwege een blessure de rest van het seizoen missen, waardoor Reina in beeld kwam. 

In 2010 won Reina met Spanje het WK door in de finale Nederland te verslaan. De doelman zag hoe Iker Casillas, die Reina op de bank hield in de nationale ploeg, met zijn teen voorkwam dat Arjen Robben ervoor zorgde dat niet Nederland, maar Spanje de finale won.